Langzaam maar zeker

Pakjes avond is voorbij en Sinterklaas is weer terug naar Spanje. Langzaam maar zeker begin je de kerstliedjes weer te horen op de radio. Dan wordt het weer tijd om de kerstboom op te zetten! Een kerstboom geeft natuurlijk een gezellige sfeer. Maar welke kerstboom koop je nu, een echte of neppe?

Een echte of neppe kerstboom?

Echte kerstboom

De Nordmann boom is een van de populairste kerstbomen in Nederland. Het is een goede kerstboom door zijn naaldvastheid. Deze boom groeit langzaam, het duurt gemiddeld 10 jaar totdat hij zijn boom lengte van 200-250 cm heeft bereikt. Gemiddeld betaal je € 50,-  voor een Nordman kerstboom.

Tijdens het kopen van een kerstboom moet je letten op de hoeveelheid bruine naalden. De bruine naalden zijn dood en gaan uitvallen. Je wilt natuurlijk ook geen bos naalden op je vloer hebben. Schud de boom voor de zekerheid uit voordat je hem naar binnen haalt.

Voordelen

 • Echt kerstbomen gaan veel langer mee als je ze dagelijks water blijft geven, hierdoor blijven ze mooi groen en behouden ze hun dennengeur.
 • Als je veel geluk hebt en je plant hem na kerst nog in de tuin gaat hij misschien nog wel een jaartje mee!

Nadelen

 • De meeste kerstbomen zijn afgezaagd, je haalt dus al een dode boom in huis.
 • Een kerstboom staat natuurlijk naast de open haard heel gezellig, maar dit zorgt er wel voor dat de boom snel uitdroogt waardoor hij naalden verliest.
 • De naalden kunnen heel vervelend zijn. Als je er per ongeluk langs loopt, neem je er zo een paar mee.

Kerstboom op het werk

Tegenwoordig wordt het bedrijfssfeer feestelijker gemaakt door het plaatsen van een kerstboom. Om dit af te maken kun je kerstpakketten voor het personeel onder de boom plaatsen. Kerstpakketten samenstellen kan ook geheel gedaan worden naar eigen keuze en verras het personeel met de feestdagen voor hun harde werken en loyaliteit. 

 

Neppe kerstboom

Een neppe kerstboom hoef je natuurlijk niet bij te houden. Je moet ze wel voorzichtig behandelen, zodat ze zo lang mogelijk meegaan. Als je een goede namaak kerstboom hebt, is hij bijna niet van een echte kerstboom te onderscheiden. 

Een neppe kerstboom wordt in een doos geleverd, en kun je natuurlijk na kerst weer opbergen in de doos. Als je zuinig bent op een neppe kerstboom, dan gaat hij wel 15 tot 20 jaar mee. Bij de meeste bomen krijg je wel 10 jaar garantie erbij.

Voordelen

 • De boom gaat veel langer mee dan een echte kerstboom. 
 • Je bent goedkoper uit als hij langer dan 10 jaar meegaat.
 • Er zit vaak 10 jaar garantie op.
 • Je bergt de boom heel makkelijk op, bijvoorbeeld op zolder.

Nadelen 

 • Je krijgt er geen dennengeur bij omdat de boom natuurlijk niet echt is.
 • Het is altijd even uitvogelen hoe je zo een namaak boom opzet.

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens