Beefwellington

Betreed de wereld van de Beef Wellington - een meesterwerk van mals rundvlees, omhuld met heerlijke champignons en gewikkeld in een gouden deken van knapperig bladerdeeg. Deze creatie is een viering van smaken en texturen en is dan ook erg populair tijdens de feestdagen. Volg de instructies om deze Beef Wellington te creëren en laat jezelf en je gasten betoveren door de heerlijke smaak. Serveer met een zijdezachte rode wijnsaus en geniet van een onvergetelijke ervaring aan de eettafel.

Beefwellington

Ingrediënten (6 personen)

  • 500 gram bladerdeeg
  • 1 kilo ossenhaas van de slager
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 ml droge witte wijn naar keuze
  • 12 plakjes Italiaanse ham, prosciutto
  • 2 eigeel
  • Kleine schuit melk
  • 1 takje tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze 

  • Bak de ossenhaas een beetje aan in een pan met olie en boter, bak het niet langer dan 10 minuten
  • Pak de ossenhaas uit de pan en laat deze voor 20 minuten afkoelen
  • Hak de champignon zo klein mogelijk in kleine stukjes
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de champignons en tijm voor 10 minuten op een medium vuurtje totdat het een zachte structuur krijgt. Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Voeg de wijn eraan toe en breng het zacht aan dek kook
  • Haal de champignons uit de pan en haal de tijm eruit.
  • Leg 2 stukken folie op een snijplank
  • Leg de proscuitto op de folie en zorg ervoor dat ze iets overlappend in een dubbele rij worden neergelegd. Dit zodat het goed zal blijven zitten.
  • Smeer de champignons over de proscuitto, leg de ossenhaas erop en besmeer deze ook.
  • Wikkel vervolgens de proscuitto om de ossenhaas heen en leg deze in de koelkast.
  • Rol een derde van het deeg uit en leg het op een bakplaat
  • Rol het resterende deeg uit tot een rechthoek
  • Leg de ossenhaas in het middel van het kleine deeg en bestrijk het deeg met de eierdooiers.
  • Leg vervolgens het grote stuk deeg over de ossenhaas en druk de zijkanten aan met een vork
  • Besmeer het deeg met de eidooier.
  • Verwarm de over voor op 200 graden
  • Bak de beef wellington voor 25 minuten voor medium-rose en 30 minuten voor gegaard
  • Laat het vervolgens 10 minuten rusten en daarna kunt u het snijden
  • Serveer het in plakjes

Tips voor Beef Wellington

  • Kies voor goede ossenhaas, dit proef je goed
  • Gebruik een kernthermometer om de temperatuur van het vlees bij te houden, je kunt hierdoor in de gaten houden dat je niet te rauw of te doorbakken vlees krijgt
  • Snij het vlees niet te snel aan, hierdoor verliest het vlees zijn vocht en wordt het droog.
  • Wil je een thema geven aan je Beef Wellington? Dan is het leuk om vormen te maken van het bladerdeeg en deze erop te leggen, denk bijvoorbeeld aan kerstbomen, hartjes of sterretjes.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens