Waarom vind je niet alles lekker?

De een houdt van broccoli en vindt melk super vies, terwijl de ander tot je verbazing gek is op spruitjes! Iedereen heeft verschillende voorkeuren over wat ze graag eten en wat ze niet graag eten. Hoe kan het dat iedereen zijn eigen smaak heeft en van andere dingen houdt?

Waarom je niet alles lekker vindt?

Niet apart als je iets niet lekker vind

Natuurlijk

Vaak als je dingen niet lekker vindt, is hier een natuurlijke reden voor. Als je bijvoorbeeld een keer melk hebt gedronken als kind, en je bent er ziek van geworden. Dan is het niet raar als je afschrik tegen melk krijgt.

Verandering

Naar mate je ouder wordt, veranderen je smaakpapillen met je mee. Dit houdt dus in dat je niet voor altijd hetzelfde lekker, of vies hoeft te vinden. Er is een kans dat je dingen die je vroeger als kind niet lekker vond nu wel lekker vind.

Kinderen

Als je net geboren wordt, heb je nog geen ervaring met smaak, terwijl je opgroeit leer je dingen te eten. Je ouders bepalen dan wat je gaat eten en checken of dit wel wordt opgegeten. Zeker in de eerste jaren van je leven leer je veel over wat je lekker vindt en wat niet. Het kan dus goed zijn als je vroeger nooit hebt geleerd om broccoli te eten dat je dit minder lekker zult vinden. Wat je lekker, of niet lekker vindt, heeft ook te maken met je genen. In je DNA zit meestal bepaald welke smaken je lekker vindt, bijvoorbeeld zout, zuur of bitter.

Leren eten

Als je toch graag iets nieuws wilt leren eten wat je op het moment niet lekker vindt. Dan is de beste manier om dit te doen om gewoon door te bijten. Des te vaker je iets eet, hoe sneller de kans is dat je het gaat lusten. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens