Pittig eten

In veel warme landen is pittig eten heel populair. Dit is omdat pittig eten kan helpen met om je lichaam af te koelen. Pepers zorgen ervoor dat je gaat zweten, hierdoor stroomt er bloed naar je gezicht. Ben je geen fan van pittig eten? In dit artikel vertellen we je hoe je je tolerantie kan trainen. 

Pittig eten leren eten

Hoe kun je pittig eten leren eten?

Is pittig eten gezond?

Vroeger dacht men dat pittig eten ongezond zou zijn. Het zou de kans op een maagzweer en darmkanker vergroten. Gelukkig zijn wetenschappers hier op teruggekomen. Beter nog het blijkt juist gezond voor je te zijn. In peper zit Vitamine A en C, deze versterken je bloedvaten. Pepers zitten ook vol met capsaïcine, dit is een stof dat bloed beter door je lichaam laat stromen.

Kleine stappen

De kunst van het pikant leren eten is, neem kleine stapjes. Je moet rustig opbouwen als je een betere tolerantie wilt krijgen. Als je gelijk 4 keer het pittigste pakt dan zullen de effecten elke keer even erg zijn. Het is zelfs bewezen door wetenschappers dat je je tong kunt trainen op pikante stoffen. Een betere manier om te oefenen is om bijvoorbeeld eens een beetje chilipoeder door je eten heen te doen. En bouw dit beetje bij beetje op zodat je leert pittig eten te tolereren.

Tips & tricks

Het is belangrijk dat je ook iets op je bord hebt liggen wat het pittig gevoel minder kan maken. Een beetje crème fraîche kan een pittige smaak een stuk zachter maken. Een glas drinken kan ook helpen met het verzachten van de pijn. Maar onthoud wel dat water weinig nut heeft. Dit komt doordat water de capsaïcine alleen meer verspreid door je mond, wat het effect juist erger maakt! Melk daarentegen helpt wel tegen het verzachten van pikant eten. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens