Verse pizza

Stap binnen in de wereld van Italiaanse verse pizza. Dit recept nodigt je uit om je keuken om te toveren tot een pizzeria, waar de geur van versgebakken deeg en aromatische tomatensaus de lucht vult. Ontdek de kunst van het pizza bakken en creëer je eigen smakenfeest met de perfecte balans tussen knapperige korst, smeuïge mozzarella en verse, kleurrijke toppings. Laat deze zelfgemaakte verse pizza een uitnodiging zijn om te genieten van het eenvoudige genot van goed eten, gedeeld met vrienden en familie. 

Verse pizza

Ingrediënten voor het deeg (2 bodems)

  • 250 gram bloem
  • Een half zakje gist (3.5 gram)
  • Een halve theelepel suiker
  • 150 ml water
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten voor pizza (2 pizza’s)

  • 200 ml tomatenblokjes
  • 1 teen knoflook
  • basilicum en oregano
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 bolletje mozzarella
  • Toppings naar keuze

Bereidingswijze

  • Roer de gist en het suiker door 50 ml lauw water. Roer vervolgens de bloem en het zout door elkaar en maak een kuiltje in het midden.
  • Giet in dit kuiltje het gistmengsel en roer dit voorzichtig door de bloem. Giet hierna de olijfolie en het water er bij.
  • Kneed het deeg goed door totdat het niet meer plakt, voeg hiervoor zo nodig meer bloem toe aan het deeg.
  • Doe het deeg in een kom en dek deze af, laat het deeg vervolgens minimaal een uur rijzen op een warme plek.
  • Doe de tomatenblokjes, knoflook, basilicum, oregano, peper en zout in een blender en blend totdat het een saus is geworden.
  • Verwarm de oven op 240 graden
  • Pak vervolgens het deeg en verdeel het in twee delen, verdeel vervolgens de saus over het pizzadeeg heen dat je kunt uitrollen met een deegroller.
  • Snij de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de pizza heen, strooi vervolgens de geraspte kaas erover
  • Voeg de toppings naar keuze toe
  • Smeer op de randen van de pizza een laagje olijfolie, om meer smaak eraan te geven zou je eventueel knoflookolie kunnen gebruiken
  • Voeg ingrediënten toe naar keuze zoals champignons of paprika.
  • Bak de pizza in de over voor 10 tot 15 minuten
  • Serveer de pizza in stukken en geniet!
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens