Pasta pesto

Geniet van de heerlijke en simpele Pasta Pesto, een tijdloze klassieker waar verschillende smaken bij elkaar komen. Begin met het kiezen van de beste kwaliteit pasta en bereid deze perfect voor, waarna je de pasta mengt met een weelderige zelfgemaakte pesto. De basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas vormen samen een smaakvolle symfonie die de pasta omhult met een heerlijk aroma en een rijke smaak. Volg onze moeiteloze stappen om deze Pasta Pesto te bereiden en ontdek hoe je met minimale inspanning een maximaal bevredigend recept creeërt

Pasta pesto

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 400 gram kipfilet
  • 1 rode ui
  • 250 ml kookroom
  • 250 gram cherrytomaten
  • Peper en zout naar keuze
  • 60 gram pijnboompitten
  • Rucola
  • Olijfolie
  • 4 eetlepels pesto (zelfgemaakt of kant en klaar)
  • Parmezaan flakes

Ingrediënten zelfgemaakte pesto

  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 40 gram basilicum
  • zout en peper naar keuze
  • 70 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitten in een pannetje.
  • Snij de ui en knoflook klein en snipper het aan met een beetje boter of olijfolie. Doe hier vervolgens de kip bij en bak deze totdat die goudbruin is. 
  • Kook ondertussen de pasta gaar.
  • Voeg de pesto toe aan de kip en roer deze door.
  • Laat de kip even pruttelen en voeg vervolgens de pasta er aan toe. Snij de cherrytomaten doormidden en voeg deze vervolgens ook toe aan de mix.
  • Serveer de pasta op een bord en voeg de rucola, pijnboompitten en parmezaan kaas toe.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens