Sushi

Sushi is super populair en wordt over de hele wereld gegeten. Je kunt sushi bereiden met een handvol ingrediënten, maar de smaken en combinaties zijn bijna oneindig. Er is een soort sushi voor iedereen en ook iedereen kan sushi leren eten. Als je nog nooit sushi hebt gegeten dan kan het heel overwelmend zijn. Daarom hebben we deze sushi handleiding geschreven.

Sushi handleiding voor beginners

De sushi handleiding voor beginners

Hoe eet je sushi?

Traditioneel wordt sushi niet met stokjes gegeten, maar met de handen. Als je met schone handen de sushi pakt tussen duim en middelvinger, dan toon je respect voor de chef. Door met de handen te eten blijft de sushi in een geheel. Daarom is het ook niet de bedoeling dat je sushi in kleinere stukjes gaat snijden. De sushi smaakt namelijk het beste in een enkele hap.

Volgorde

Als je de ultieme smaakervaring wilt bij het eten van sushi, dan is dit de volgorde waarin je de sushi wilt bestellen en opeten. Traditioneel begin je met wat lichtere smaken en ga je langzaam naar wat sterkere smaken. Je kunt dus beginnen bij witte vis, en daarna sushi met zilveren vis. Als je die lekker vind, ga je verder met sushi met rode vis. Hierna bestel je sushi met wat meer uitgesproken smaak, zoals zalm. Bestel gerust tussen door een andere sushivariant met bijvoorbeeld visseneitjes en ga zo verder naar wat vettere vis, zoals tonijn.

Leren sushi maken?

Meestal lijkt het heel makkelijk om sushi te bereiden, maar dat kan vies tegenvallen. Voor sushi heb je een plakkerige rijst waardoor het goed hecht. De rijst moet plakken omdat dit het rollen veel makkelijker maakt en dit zorgt er uiteindelijk voor dat de rolletjes goed blijven zitten. Als de rijst in orde is, kun je deze over het zeewier uitsmeren en dit vereist ook precisie. Vaak wordt er gebruikt gemaakt van een matje, dit maakt het rollen makkelijker. Maar je gaat natuurlijk nog niet rollen als je de vis of groenten nog niet hebt toegevoegd. Als je gaat rollen kan het even duren voordat je de goede techniek onder de knie hebt. Maar als dat eenmaal lukt, zal het de tijd en moeite helemaal waard zijn.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens