Butter chicken

Sappige stukjes kip, gemarineerd in een rijke mix van specerijen en langzaam gekookt in een zijdezachte, romige saus. Dit recept voor Butter Chicken, of 'Murgh Makhani', neemt je mee op een culinaire reis door de smaken van India. De intense aroma's van garam masala, knoflook en gember vermengen zich met de zoete toets van tomatenpuree en de zalvende textuur van verse room. Geserveerd met basmatirijst, biedt dit gerecht een symfonie van smaken die je smaakpapillen betoveren. Ontdek de geheimen achter deze heerlijke Indiase delicatesse!

Butter chicken

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram kipfilet
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels masala kruiden
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt 
  • 100 gram room
  • 1 eetlepel boter (ongezouten)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snuf kaneel
  • 1 snul kardemom 
  • 2 theelepels paprika poeder
  • Peper en zout naar keuze
  • Naanbrood
  • 300 gram rijst

Bereidingswijze:

  • Doe de kip in een kom en voeg de masala kruiden en Griekse yoghurt hieraan toe, laat de kip vervolgens minimaal een uur marineren zodat hij de smaak opneemt van de kruiden.
  • Snij de knoflook en ui klein en bak ze bruin in de pan met wat boter. Voeg vervolgens de kip hier aan toe en bak deze goed gaar. Voeg hierna de tomatenblokjes toe en roer alles goed door.
  • Schenk bij de mix de room en breng vervolgens het mengsel op smaak met de kaneel, kardemom, paprikapoeder en zout en peper, laat dit goed pruttelen
  • Ondertussen kook je de rijst en kun je het naanbrood in de oven doen.
  • Als laatst serveer je de kip met de rijst en het naanbrood op een bord.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens