Chili Chicken

Chili Chicken is een populair gerecht. Het komt uit de Hakka Chinese afkomst en wordt er veel gegeten. Fastfood restaurants hebben van Chili Chicken hun eigen gerecht gemaakt, maar wij gaan vandaag de originele maken.

Chili Chicken Recept

Recept voor Chili Chicken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie.
  • 2 teentjes, knoflook, fijngehakt.
  • 1 groene paprika, fijngesneden.
  • 1 ui, gesnipperd.
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes.
  • 150 gram champignons, in stukjes gehakt.
  • 500 gram kippenborst, helften zonder vel, zonder been - in hapklare stukjes gesneden.
  • 1 eetlepel chilipoeder.
  • 1 theelepel gedroogde oregano.
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad.
  • 1/2 theelepel paprika.
  • 1/2 theelepel cacaopoeder.
  • 1/4 theelepel zout.
  • 1 snufje gemalen rode pepervlokken.
  • 1 snufje gemalen zwarte peper.
  • 1 blik hele gepelde tomaten met sap.
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld.

Hoe te bereiden?

Verhit in een grote koekenpan, verhit 2 eetlepels olie op middelhoog vuur.

Bak de knoflook, paprika, ui, bleekselderij en champignons voor 5 minuten. Daarna zet je ze aan de kant.

Voeg de resterende eetlepel olie toe aan de pan en braad de kip op hoog vuur totdat het goudbruin en stevig aan de buitenkant is.

Vervolgens doe je het groentemengsel terug in de pan.

Voeg de chilipoeder, komijnzaad, oregano, paprika, cacaopoeder, zout, hete pepervlokken en gemalen zwarte peper toe aan de pan.

Roer een paar minuten om aanbranden te voorkomen. Voeg de tomaten en bonen toe, breng alles aan totdat het kookt en zet daarna het vuur laag.

Dek de pan af en laat 15 minuten sudderen, verwijder dan het deksel en laat nog 15 minuten sudderen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens