Quiche taart met spinazie en brie

Betreed de smaakvolle wereld van hartige quiches met dit recept voor een Spinazie en Brie Quiche Taart. Laat je zintuigen prikkelen door de frisse aroma's van verse spinazie, het romige karakter van zachte brie en de fluweelzachte vulling, allemaal omhuld in een knapperige, boterachtige korst. Verwen jezelf en je gasten met de perfecte combinatie van hartig en romig, gepresenteerd in een verrukkelijke quiche taart die elke gelegenheid verheft. 

Quiche taart met spinazie en brie

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakken bladerdeeg
  • Boter om de pan in te vetten
  • 4 eieren
  • 75ml room
  • 1 kleine courgette
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram cashewnoten
  • 150 gram spinazie
  • Snuf zout en peper
  • 150 gram brie

Speciale benodigdheden

  • Quiche vorm 24-28cm
  • Oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in met boter. Bekleed vervolgens de quichevorm met het bladerdeeg.
  • Doe de spinazie in een pan en laat het slinken totdat het vocht eruit verdampt is, voeg vervolgens de gesneden kleine courgette hier aan toe
  • Klop de eieren en de room in een kom en breng dit op smaak met wat peper en zout.
  • Voeg de courgette, spinazie, cashewnoten en zongedroogde tomaatjes toe aan de mix.
  • Leg een deel van de brie op de bodem van de quiche taart
  • Giet het mengsel uit de kom in de quiche vorm. 
  • Leg de rest van de brie bovenop de taart
  • Bak de quiche af voor 35 minuten totdat deze er mooi goudbruin uitziet.
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens