Kip burgers

Betreed de wereld van heerlijke kipburgers met een verrukkelijke twist van honingmosterd, geserveerd met romige mozzarella. Deze smaakvolle creatie combineert malse kip met een rijke honingmosterdglazuur, wat zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en hartig. De toevoeging van mosterd en ui zorgen voor een heerlijke aroma van smaak, terwijl de verse rucola, tomaat en  mozzarella een verfrissende touch bieden. Volg onze eenvoudige stappen om deze honingmosterd kipburgers te bereiden. 

Kip burgers

Ingrediënten voor de kip (4 burgers)

  • 2 stukken kipfilet 
  • 100 gram bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 75 gram cornflakes
  • 1 ei

Ingrediënten voor de saus

  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1.5 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sojasaus
  • Peper en zout naar keuze

Andere ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • Zakje rucola sla (of sla naar keuze)
  • 2 tomaten 
  • 1 rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • e.v.t eigen ingrediënten

Bereidingen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden 
  • Snij de kipfilet door midden zodat er 4 stukken ontstaan. 
  • Klop in een bord de ei los en voeg hieraan wat peper en zout toe
  • Doe de cornflakes in de keukenmachine of sla ze kapot.
  • Pak een bord met bloem en doe hier de knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder doorheen.
  • Haal de stukkenkip eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door de cornflakes. De stappen kunnen eventueel herhaald worden als de kip niet helemaal bedekt is. 
  • Bak de kip voor 20 min in de oven
  • Vervolgens meng je alle ingrediënten van de saus door elkaar en roer je dit goed door.
  • Snij de mozzarella, ui en tomaat in plakjes
  • Snij de broodjes doormidden en smeer de saus aan beide kanten van het broodje
  • Beleg de broodjes vervolgens met alle gesneden ingrediënten, de kip en de sla
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens