Kippenbout met salade

Kip is 's werelds meest gegeten vlees. Een stukje kip is heel macro rijk. Er zitten veel eiwitten in, en is rijk aan vitamine B6, B2, B1 en B12. In Nederland zijn we dol op kip. In 2020 aten we gemiddeld 23 kilo kip per persoon. Hier kun je een verrukkelijk kip recept vinden met salade.

Kippenbout met salade

Recept voor kippenbout met salade

Wat heb je nodig voor het bereiden van kippenbout met salade?

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 rode ui
  • 2 kleine kropjes sla
  • 1 trosje trostomaatjes
  • 4 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas, grof geraspt

Dressing

  • 4 eet lepels mayonaise
  • scheutje olijfolie
  • 1 eet lepel wijnazijn
  • handje basilicum of andere verse Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Hoe te bereiden?

Ten eerst, verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de kippenboutjes in een ovenschaaltje en er leg er de citroenpartjes en knoflooktenen bij. Bestrooi de kippenboutjes met zout en peper en zet voor 45 minuten in de oven. Als het vel bij de poten loslaat, is de kip gaar.

Maak intussen de sla. Snij de sla fijn, de rode ui in plakjes en de tomaatjes doormidden. Meng alles in een kom. Wanneer de kippenbouten zijn afgekoeld, pluk dan het vlees van de bouten en meng het door de salade (al dan niet met vel).

Doe, voor de dressing, de kruiden in een keukenmachine (of vijzel) met olijfolie, peper, zout en azijn. Schep het door de mayonaise. Dip de dressing over de salade en strooi er Parmezaanse kaas over. Lekker met grof brood.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens