Ingrediënten (4 personen)
- 1 bloemkool
- 5 eetlepels geraspte kaas
- 2 tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 250 gram cherrytomaten
- 500 gram aardappelpuree (of andere soort aardappel vorm naar keuze)
- Verse peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
- Theelepel oregano
- Theelepel chili
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de bloemkool en maak het goed schoon. Snij vervolgend verticaal de bloemkool door in plakken van ongeveer 3 cm dik en leg deze op een plaat met bakpapier
- Strijk de bloemkool in met olijfolie en doe er peper en zout overheen
- Snij de tomaten in kleine blokjes en boeg hieraan rode ui en knoflook fijn aan toe. Meng hierna de ui, tomatenblokjes, knoflook door elkaar en voeg de tomatenpuree er aan toe.
- Voeg aan dit mengsel de oregano en chili toe en als laatst de pijnboompitten
- Haal de bloemkool uit de oven, bestrijk ze met de tomaat en doe er kaas overheen
- Zet vervolgens ook de cherrytomaten in een ovenschaal en doe hier wat olijfolie, peper en zout overheen
- Zet de bloemkool en het schaaltje nog een keer in de over voor 11 minuten totdat de kaas gesmolten is en de tomaat zacht is geworden.
- Verwarm de aardappelpuree en schep dit op de borden, vervolgens kun je de bloemkool hierbij serveren met de cherrytomaten erlangs.
Kijk hier ook eens naar
Alle blogcategorieën
Recepten van onze collega's
Meer in deze categorie?
Bekijk deze artikelen dan ook eens