Recepten voor wildsaus met port

Hertengebraad en gratin van spruitjes en spek

Voor het gebraad 1 kg hertengebraad (dikke bil van de bout, opgebonden met een lapje spek) 2 dikke uien 2 teentjes look 1 tak rozemarijn 1 theelepel zwarte peperkorrels 1 theelepel jeneverbessen 20 g malse boter 2 eetlepels bloem 0,5 dl rode wijn 0,5 dl rode porto een klont boter peper zout Voor de aardappelpuree 800 g aardappelen (loskokend, bv. bintje) 1 ei een scheut melk een klont boter versgeraspte nootmuskaat zout Voor de spruiten met spek 1 kg verse spruitjes 200 g gerookt spek in dikke plakken (min. 0,5 cm dik) 100 g gemalen kaas (bv. Emmentaler) een snuifje bicarbonaat een klontje boter nootmuskaat peper zout Extra een beetje grof zeezout (fleur de sel)

Opslaan
Italiaanse wildsaus (versie jan a)

150 gram Parmaham,heel fijn gesneden@ 150 gram winterpeen,heel fijn gesneden@ 150 gram selderijstengel,heel fijn gesneden@ 150 gram ui,heel fijn gesneden@ 150 gram pancetta,heel fijn gesneden@ 5 tenen knoflook,heel fijn gesneden@ 1 eetlepel Ras el Hanout (Marokkanse kruidenmix) 2 eetlepels melk 3 deciliter Port (Ruby) 600 gram rundertartaar i blikje tomatenconcentraat (purée) 4 eetlepels olijfolie 40 gram boter 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 2 eetlepels platte peterselie 1 dikke snee ontbijtkoek@ 10 gedrrogde pruimen,ontpit peper & zout zo nodig op smaak : de pancetta,Parma en Ras el Hanout zijn al zout van zich zelf

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Gestoofde hazenbout in wildsaus, heerlijk!!

4 hazenbouten 4 el wildkruiden 4 el bloem 75 gr boter 3 uien, in halve ringen 2 teentjes knoflook, in plakjes 4 dl wildfond 1 dl rode wijn 1 dl rode port 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm 4 kruidnagels 4 jeneverbesjes, gekneusd 2 plakken ontbijtkoek, in stukjes versgemalen peper en zout

Opslaan
Reebiefstukjes met wildsaus

380 ml gevogeltefond, 1 dl droge rode wijn, 1/2 dl rode port, 125 ml slagroom, zout

Opslaan
Reebiefstukjes met wildsaus

380 milliliter gevogeltefond, 1 deciliter droge rode wijn, 0,5 deciliter rode port, 125 milliliter slagroom, zout

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Hert met wildsaus, dariole, appelbakje en rozem...

Saus, 1 l wildfond, Dariole, 500 g aardappels, 250 g selderijknol

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan

Zoeksuggesties

Heb je nog steeds honger?

We helpen je graag inspirerende en lekkere recepten te vinden. Heb je nog steeds niets gevonden, probeer het dan met de onderstaande knoppen.

Nieuwe recepten Toon alle nieuwe recepten
Willekeurige recepten Toon een willekeurig recept
De meeste opgeslagen Toon de meest opgeslagen recepten
Volrecepten.nl op Facebook

Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de meest populaire recepten rechtstreeks in je inbox.