Recepten voor vis marineren en grillen

8 marinades voor vlees, kip of vis

vloeibare honing, teentjes knoflook, versgemalen peper, gedroogde tijm, fijngehakte peterselie

Opslaan
Gemarineerde tijgergarnalen met lamsoren

..erbodig, toch? Pasta koken. Lamsoren wokken. Garnalen marineren en bakken of grillen. Oké, de marinade dan..

Opslaan
Kipspiesjes van de grill

teentje knoflook, ketjap manis

Opslaan
Chicken tikka masala pizza

zwarte peper, rode peper, zout en peper, gemalen komijn

Opslaan
Kerstdiner in huize koning! (+ideeën!)

..k jaar verschijnt er iets nieuws op de gourmetplaat, van vis tot aan frikandellen. Vergeet niet om die te mari..

Opslaan
Vegan bbq

blok tofu

Opslaan
Gegrilde inktvisjes

18 kleine inktvisjes 2 theelepels fijngeraspte citroenschil 60 mililiter citroensap 60 mililiter olijfolie 2 teentjes knoflook,geperst 1/4 kop gehakte verse peterselie 1 eetlepel milde paprikapoeder

Opslaan
Indonesische gemarineerde zalmfilet

3 tenen knoflook, 4 el ketjap manis, 4 el olijfolie, 2 el balsamicoazijn, 1 el lichtbruine basterdsuiker

  • Opgeslagen door Helenka
  • 4 maanden geleden opgeslagen
Opslaan
Kerriemarinade met kokosmelk en mango

1 dl mango sap, 200 ml kokosmelk, 2 eetlepels limoensap, 2 a 3 theelepels kerriepoeder, 2 laurierblaadjes, gekneusd

Opslaan
Thaise zalm curry van de bbq

een zalmzijde van 750 gram 1 zakje onoff spices Thaise rode curry-pasta 125ml kokosmelk 2 eetlepels palmsuiker 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels gehakte koriander blad en wortels 2 stuks citroengras in ringen 4 eetlepels plantaardige olie een limoen in partjes een handje koriander blad gebakken uitjes

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Gegrilde bakharing op een roggetoast met appel, venkel en zure room

Voor op de grill 4 dikke sneden roggebrood (1,5 cm dik) 4 filets van bakharing (ontgraat) een scheutje olijfolie peper Voor de salade met appel en venkel 1 frisse groene appel (bv. ‘Greenstar’) ½ venkel 4 lenteuitjes 1 limoen 1 koffielepel mierikswortelpasta (naar smaak) enkele takjes dragon enkele takjes platte peterselie 1 theelepel mierikswortelpasta 100 g zure room een scheutje witte wijnazijn (of natuurazijn) peper zout Voor de gemarineerde sjalot 1 dikke sjalot 2 dl witte wijnazijn 3 koffielepels bloemsuiker

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Provençaalse witte-wijnmarinade

1/2 citroen, schoongeboend, 2 dl witte wijn, 1/2 eetlepel witte-wijnazijn, 1 eetlepel tijm, fijngehakt, 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Barbecue-party; handige tips en heerlijke recepten

teentjes knoflook, kipfilet in blokjes, droge witte wijn, scheut olijfolie, kipfilet blokjes

Opslaan
E-nummervrij gourmetten!

zout en peper, groene asperges, rode wijn

Opslaan
Vegan bbq

blok tofu

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Sauzen en sauzen en sauzen

Sauce Verge : 6 eetlepels mooie olie 3 grote tenen knoflook,ragfijn gesnipperd 2 theelepels (van 3 cc) geroosterd koriander zaad 1/2 bosje koriander,blaadjes fijngehakt 1/2 bosje bladpeterselie,blaadjes fijn gehakt 1/2 bosje basilicum,blaadjes fijn gehakt 1/2 bosje kervel,blaadjes fijngehakt peper en zout Sauce aux tomates: 8 grote rijpe tomaten,ontveld,ontpit en in kleine blokjes gesneden 6 sjalotten,heel fijn gesnipperd 3 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd 2 takjes thijm,alleen de blaadjes 1 takje rozemarijn,alleen de naaldjes 100 cc mooie olijf olie verse peper uit de molen i.p.v. zout 2 ansjovissen uit olie,helemaal fijn gewreven Guacamole Classica: 4 rijpe avocado's,met sap van 1/2 citroen gepureerd 1 x 3 cc komijn poeder 1 grote tomaat,ontveld,ontzaad en in heel kleine blokjes 3 sjalotjes,ragfijn gesnipperd 1/2 lombok,ontzaad en in ragfijne ringetjes gesneden 2 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd 2 eetlepels fijn gehakte koriamderblaadjes peper en zout naar behoefte paar druppels Tabasco Groen Roomsaus met morilles: 2 eetlepel rijstolie 3 sjalotjes 3 teentjes knoflook 1 blaadje purut 1 blaadje salam 150 cc witte vermouth (Cinzano,Noilly Prat) 150 cc van de witte wijn die aan tafel wordt geschonken 1 kop kippebouillon (240 - 250 cc) 75 cc room 24 morille-paddestoeltjes,geweld in ca 30 cc zoete witte wijn / port 400 gram griet,heil- of tarbot,tilapia,zeebaars,zonnevis,mul peper uit de molen kosher zeezout naar believen Sauce Caramel: 175 cc slagroom 100 gram witte basterd suiker 4 eetlepels honing 3 cc vanille extract Sauce Romesco : 2 sneetjes casino brood,ontkorst en krokant gebakken in 3 eetlepels olijf olie en daarna in kleine stukjes gebroken nogeens 3 eetlepels olijf olie 5 cc paprikapoeder 3 rode paprika's,ontveld,ontzaad en in kleine stukken 3 rijpe pruimtomaten,ontveld,ontpit en in kleine stukken 1 lombok,ontpit in ragfijne ringetjes 100 gram amandelen(hazelnoten),geroosterd 8 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd 1 eetlepel rode wijnazijn (of meer naar smaak) 1 eetlepel citroensap 1 - 2 ansjovisjes,geprakt 5 cc sambal Sauce Hollandaise: 2 eidooiers 10 cc citroensap 10 cc witte wijn azijn 1 tl droge dragon blaadjes 125 gram roomboter,voor 110 cc geklaarde boter peper en zout Sauce mousseline : 70% Hollandaise saus 30% opgeklopte slagroom Paddestoelen Saus: 300 gram champignons 30 gram gedroogde porcini 1 eetlepel roomboter 3 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd peper en zout naar behoefte Ponzu Saus: 3 eetlepels japanse sojasaus 6 eetlepels mirin 3 eetlepels limoensap 3 eetlepels rijstazijn 1 eetlepel geraspte gemberwortel 1 eetlepel palmsuiker (bruine basterdsuiker) 3 eetlepels fijngeknipte bieslook 2 theelepels knoflookpoeder 2 theelepels limoen zeste Saus teriyaki (origineel): 3 eetlepels kikkoman sojasaus licht 3 eetlepels mirin 2 eetlepels saké 2 eetlepels palm suiker / gulah Djawa (bruine basterdsuiker) 2 eetlepels rijstolie 1 theelepel sesamolie 4 eetlepels gemberrasp 1 eetlepel knoflookrasp 1 kopje kippebouillon Teriyaki saus (simpel): 125 cc saké 125 cc lichte soja saus 125 cc mirin 3 eetlepels kristalsuiker Sesam saus : 3 eetlepels tahin 2 eetlepels light soja saus 3 eetlepels mirin 1 eetlepel kristal suiker ½ eetlepel rijstazijn 2 teelepels chilipasta 4 eetlepels water 3 eetlepels sesam zaad,vers geroosterd en grof gestampt Mosterd-Botersaus

Opslaan
Marinade-dressing voor rund- en ander vlees

Rund- en Andervlees : I 300 gram sjalotten,gepureerd 2 eetlepels knoflook,gepureerd 1 eetlepel olijf olie 1eetlepel gulah Djawa (bruine basterdsuiker) 1 eetlepel abrikozen jam (of een andere lekkere jam) 1 eetlepel vers geraspte gember 1 (Hollandse = 3 cc) theelepel 5 kruiden poeder 2 (Hollandse = 3cc) theelepels sambal Badjak 125 cc donkere soja saus (evt.ketjap Benteng manis) 1 kopje thee van zwarte Chinese thee 1 limoen,het sap en de rasp van de schil Rund- en ander vlees II 3 eetlepels ketjap 2 eetlepels gemberstroop 3 gemberbolletjes 2 eetlepels limoensap 3 rode lomboks,ontzaad 3 teentjes knoflook Kip : 100 cc droge sherry 30 cc witte wijnazijn 100 cc olijfolie 8 tenen knoflook,uitgeperst 5 cc gemberpoeder 5 cc paprikapoeder 3 cc cayenne peper Spareribs ( 1500 gram) : 1 eetlepel piment bessen,gemalen 3 kruidnagels,gemalen 10 cc bruine basterdsuiker 1 eetlepel cayennepeper,gemalen 5 cc nootmuskaat,gemalen 5 cc kaneelpoede 3 takjes thijm 3 takjes rozemarijn 1 eetlepel gedroogde oregano 6 tenen knoflook,gekneusd 100 cc ketjap Benteng manis 1 liter runderbouillon BBQ Saus: 3 eetlepels rijstolie 1 sjalot,fijn gesnipperd 4 tenen knoflook,fijn gesnipperd 1 blikje tomaten-concentraat 1 -2 eetlepels witte wijnazijn 1 eetlepel suiker 2 eetlepels tomatenketchup 1 eetlepel verse geraspte gember 5 cc sambal Badjak 5 cc Dijon mosterd 10 cc Worcestershire Sauce Vis,zoals zwaardvis,mahi mahi,makreel 4 teentjes knoflook 50 cc ketjap Benteng manis 100 cc dikke kokosmelk 1/2 stengel sereh,het wit klein gesneden 1 eetlepel bruine basterdsuiker 3 eetlepels geraspte gember 5 cc versgemalen zwarte peper 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels gembersiroop 2 bossen koriander,grof gehakt (2 eetlepels blaadjes apart houden voor strooiwerk)

  • Opgeslagen door wilkerkhof
  • 6 maanden geleden opgeslagen
Opslaan
Gebakken rijst en lekkers ala grietje

Voor de gebakken rijst: Belangrijk!! Kook de rijst een dag van te voren anders wordt de gebakken rijst klef en plakkerig. Vlees: Belangrijk!! Het vlees een dag van tevoren marineren, wordt het lekker mals en zijn de kruiden volledig ingetrokken. Ingrediënten voor de rijst: Gebruik 75-100 gram rijst per persoon, gebruik per 100 gram rijst, 180 ml. water. Eventueel naar smaak, een beetje zout, Water aan de kook brengen en de rijst toevoegen, zodra de rijst weer kookt omroeren en in een gesloten pan 10 minuten laten koken (zachtjes, tot al het water is opgenomen). Pan van het vuur en de rijst losroeren met een vork. Zeker 15 min. laten staan (stomen). Als de rijst klaar is en afgekoeld, in de koelkast zetten. (Ik heb de 'gewone' witte rijst van AH gebruikt, voordeelpak 1000 gr.) Voor 8 personen 75x8=600 gram rijst gebruikt en ruim een liter water (1080 ml.) Vlees: ik heb 1 kilo kipfilet gebruikt, goed schoon gemaakt (niet wassen!) maar wel ontdaan van vet en pezen en 'onregelmatige' restjes van de slacht. Kip in blokjes snijden. Voor de Marinade: 1 zakje Conimex saté marinade, 1 eetlepel sambal badjak, 2 theel. djinten, 2 theel. trassi (poeder), 1 eetl. ketoembar, 2 theel. sereh (citroengraspoeder), 2 theel. laos, 2 theel. koenjit, 2 á 3 eetl. ketjap manis* 2 eetl. vissaus (Nam Pla)* 4 á 5 eetl. rijstolie* = van deze ingrediënten zoveel dat de kipblokjes 'zwemmen'. (wel de verhoudingen aanhouden). 6 sjalotten of middelgrote uien, min. 8 tenen knoflook Alles in een blender of hakmolen, -machine pureren of zo fijn mogelijk hakken. Dit kruidenmengsel over de kipblokjes gieten. In een afgesloten kom in de koelkast bewaren en af en toe door roeren tot gebruik. De andere dag: ca. 16 houten satéstokjes laten weken in water. (zodat het vlees niet 'kleeft' aan het hout). Gebakken rijst: Ik heb bewust de gebakken rijst vegetarisch gehouden. 1. voor gasten die vegetarisch zijn, 2. het portie vlees wordt al voorzien door de kipsaté. Ingredienten: 2 preien, fijn gesneden en gewassen, 1 trio/stoplicht paprika's, gewassen en in stukjes snijden, 1 bakje champignons, 1 pakje doperwten (diepvries) 1 winterwortel (klein) of een paar waspenen, klein gesneden, 1/2 witte kool, fijn gesneden, 3 middelgrote uien, fijn gesneden, ca. 6 tenen knoflook, niet! persen maar fijn snijden, 2 pakken Honig nasi kruiden. Daarnaast ca. 4 eieren, zout, peper en kruiden naar smaak om een omelet op een laag vuur te bakken. (deksel op de pan). Wanneer de omelet klaar is, in reepjes snijden en apart zetten en op het laatste moment door de gebakken rijst roeren. Ook een paar takjes 'platte" peterselie en koriander apart houden voor de 'garnering". De satésaus:

Opslaan
Lamskoteletjes la'jawab

Orspronkelijke naam : Chaamp La' wajab 8 lamskoteletjes 2 eetlepels knoflook-gember-pasta 1 theelepel zwarte peper 2 theelepels chilipoeder 150 cc DIKKE yoghurt 1 theelepel kardamom (de gemalen zaadjes van de groene peul) 1 theelepel kaneel 1 theelepel kruidnagel 2 anijssterretjes 1-2 eetlepels Nam Pla (of andere vissaus) 50 cc geklaarde boter (ghee) 4 eetlepels limoensap 4 volle theelepels limoen-zeste Doe in de keukenmachine 2 fijn gesnipperde sjalotten,4 teentjes knoflook,5 cm geschilde djahé (of laos) en 2 lomboks zonder de zaadlijsten en pitjes.Draai hiervan een pasta--->Knoflook-gember-pasta

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Gegrilde tonijn met balsamicoazijn

1 grote teen knoflook, 200 g gemengde groene sla, 5 eetlepels olijfolie, 1 stuk verse tonijn (ca. 400 g en 4 cm dik), 1 eetlepel Bertolli Aceto Balsamico di Modena

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Sweet chili gril chicken

1 eetl blackbeangarlic(toko),2eetl honing,1stukje gemberfijn geraspt,1eetl shaosing wine (toko) ,3etl light soya saus (toko)5 pitjes knoflook fijn gehakt. 2kg kippe tv stickjes kan ook drumsticks zijn .

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan

Zoeksuggesties

Heb je nog steeds honger?

We helpen je graag inspirerende en lekkere recepten te vinden. Heb je nog steeds niets gevonden, probeer het dan met de onderstaande knoppen.

Nieuwe recepten Toon alle nieuwe recepten
Willekeurige recepten Toon een willekeurig recept
De meeste opgeslagen Toon de meest opgeslagen recepten
Volrecepten.nl op Facebook

Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de meest populaire recepten rechtstreeks in je inbox.