Recepten voor normandische saus

Mosselen op normandische wijze met cider, room en appel

zout en peper, klontje boter, stevige appel

  • Opgeslagen door kasjack64
  • 5 maanden geleden opgeslagen
Opslaan
Red de appeltaart

..p citroencrème verkoopt mijn buurtbakker, maar zijn Normandische appeltaart viel saai en kleffig uit. In een hipp..

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Liebsteraward

..roccoli en zalm, in de categorie desserts scoort de normandische appeltaart heel hoog.  3. Met welk apparaat/keuk..

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Pannenkoeken - plat brood 6 (gf- df-sf)

.., zure room en zalm,appel, dadelstroop, broccoli met tomatensaus of puur natuur. Ook erg lekker voor onderweg. A..

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Foodblogevent februari ma france.

..eruit en leg het op dezelfde schaal als de groenten. De saus voor de helft inkoken, proeven en, indien nodig, wat..

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Scharrelkip in cidersaus met verse dragon

verse dragon, witte wijn, stuk winterwortel

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Kalkoenfilet op normandische wijze / escalopes de dinde à la normande

..en voor een volgende keer. Ik heb die vakantie geen Normandische "dinde" gegeten. Het kwam pas weer naar boven to..

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Normandische tongrolletjes

8 tongfilets 500g kleine mosselen 50g grijze garnalen 250g champignons 5dl visbouillon 1dl room 1 glas droge witte wijn Citroensap Verse bieslook Peper en zout

Opslaan
Normandische crêpes met vanille-ijs

Basis recept crêpes: 100 g Bloem 2 dl Melk 1 dl Water 1 el Suiker 3 st Eieren 1 st Eierdooier 25 g Boter ½ tl Zout Crêpes à la Normande: 4 st Citroenen 120 g Boter 1 kg Stevige appels 4 el Rozijnen 4 el Geroosterd amandelschaafsel 6 el Calvados Saus: 1 fles Appelsap 100 g Suiker 50 g Boter 5 el Marsala IJs: 7 st Eierdooiers 200 g Suiker 2½ dl Melk 5 dl Slagroom 1 st Vanillestokje

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje

1 afgestreken eetlepel bloem 20 g boter 365 2 eetlepels griessuiker 4 Jonagold appels 1 klein kalkoengebraad niet opgebonden van 750 g 150 g mosterd op oude wijze 1 fles Normandische cider (brut) 16 sneetjes ontbijtspek 10 cl room 3 sjalotten zout en peper

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Pollak in normandische garnituur

600 g pollakfilets 750 g aardappelpuree 8 grote mosselen 2,5 dl visfumet kruidenboeketje voor de saus: 50 g gepelde Noordzeegarnaal 100 g champignons 80 g boter 25 g bloem 1 dl witte wijn 1,5 dl room 2 eierdooiers peper en zout

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Kip vallée d’auge (normandisch hoofdgerecht)

1 goede hoevekip van ca. 1,200 kg 70 g boter 2 sjalotten 1 wortel 1 stuk prei 250 g champignons 2 eierdooiers 20 cl volle room 2 cl calvados (pays d'auge) 50 cl droge cider 1 bouquet garni peper en zout

Opslaan
Normandische kipfilet met appeltjes

2 enkele kipfilets 1 kleine ui 40 g braadboter zout en versgemalen zwarte peper 2 el appeldiksap 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 2 kleine appels

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Hazenbouten op normandische wijze

4 achterbouten van het haas, schoongemaakt 4 eetlepels rijstolie 150 cc kookroom 150 gram gedroogde appeltjes 2 eetlepels appelstroop MARINADE: 6 sjalotten, gesnipperd 6 teentjes knoflook, gesnipperd 1 eetlepel tijmblaadjes sap en zeste (gesnipperd) van 1 citroen 2 lombokjes, ontzaad, gesnipperd 1 stuk winterpeen in schijfjes 1/2 steel selderij in halve maantjes 8 laurierblaadjes 2 flessen droge appelcider 30 cc Calvados 1 appel,geschild, geklokhuisd en geraspt 4 eetlepels olijfolie extra virgine peper en zout

Opslaan
Tongfilets op normandische wijze

8 enkele tongfilets, zout, peper, 6 eetlepels bloem, 8 eetlepels boter

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Mosselen op z'n normandisch

4 kg mosselen, schoongespoeld en ontdaan van de dubieuze exemplaren. Verdelen in 2x2 kg, omdat we per keer 2 kg klaar maken. Dat is makkelijker om te hanteren. Per 4 kg hebben we dan nodig: 2 x 1 eetlepel boter + 2 x 1 eetlepel boter 3 + 3 sjalotjes, fijn gesnipperd, 1 + 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd 2 x 1 takje selderij, fijn gesneden 2 x 100 cc appelcider 2 x 125 cc crème fraîche 2 x 1 eetlepel Calvados 2 x 1 bosje platte peterselie, fijn gehakt

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Tapijtschelpen met cider en room

1.75 kg tapijtschelpen, 3 gehakte sjalotten, 4 lepels gehakte peterselie, 300 g droge Normandische cider, 150 ml kookroom

Opslaan

Zoeksuggesties

Heb je nog steeds honger?

We helpen je graag inspirerende en lekkere recepten te vinden. Heb je nog steeds niets gevonden, probeer het dan met de onderstaande knoppen.

Nieuwe recepten Toon alle nieuwe recepten
Willekeurige recepten Toon een willekeurig recept
De meeste opgeslagen Toon de meest opgeslagen recepten
Volrecepten.nl op Facebook

Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de meest populaire recepten rechtstreeks in je inbox.