Recepten voor konijn braden

Paella van gebakken konijn en chorizo

Dit gerecht is nog lekkerder als u rijke en smakelijke konijn gebruikt. Het bakken van het konijn is erg g..

Opslaan
Pappardelle met konijn

Pappardelle met konijn Door: Linda op 27 november 2013 Bereidingstijd: 15 min. Kooktijd: 45 min. Perso..

Opslaan
Italiaans koken voor 30 man!

..ot uiteindelijk het volgende te maken: Pappardelle met konijn Het recept voor de konijn heb ik gevonden in..

Opslaan
Zelfgetrokken runderbouillon voor beenmergsaus

..eb ik een gedicht geschreven: Kerstdiner Kip en konijnenconsommé Zalig zalvig zachte zalmsoufflé Flamberen me..

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Wijn bij delicious. december 2010

..s op bladzijde 97 en bij de 'in witte wijn en kruiden gebraden kip' op blz 39. Op blz 36 staat een mooie vegetari..

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Stifado

teentjes knoflook, gemalen komijn, rode wijn, boter of margarine, gedroogde tomaten

Opslaan
Zo maak je dus paella valenciana

..: zonder vis, gamba’s of mosselen. Maar wel met kip en konijn. En zeker  geen laffe filetjes maar boutjes en leve..

Opslaan
Een hele geit

..t een soort pesto gewreven). En daarna heel eenvoudig gebraden in de oven op 220 graden, tot het van binnen 60 gr..

Opslaan
Konijn met port

1/2 konijn (ca. 1200 g), zout en versgemalen peper, 4 uien, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel

Opslaan
Konijn met mosterd

50 g boter 3 wortelen 3 dl room 3 selderstengels 1 konijn, in stukken zout 1 dl witte wijn 3 koffielp mosterd peper 1 ui

Opslaan
Konijn met franse mosterd

2 konijnen, elk circa 1 kilo, 30 gram bloem, versgemalen peper, 1/2 theelepel mosterdpoeder, 60 gram boter, 2 teentjes knoflook, uit de pers, 250 gram kleine champignons, 1 eetlepel olijfolie, 3 plakken doorregen spek, in blokjes, 2 uien, gehakt, 2 wortels, in stukjes, 1 pastinaak, in blokjes, 2,5 deciliter witte wijn, 1,25 deciliter kippenbouillon, 6 pimentbessen, 4 theelepels Franse mosterd, 2 eetlepels gehakte verse peterselie, 2 eetlepels room.

Opslaan
Moors konijn

2 uien, 5 teentjes knoflook, 5 eetlepels olijfolie, 1/2 konijn (ca. 800 g), 1 theelepel piment

Opslaan
Konijn op z'n limburgs

11/2 kilo konijnendelen 100 gram boter 4 uien in ringen 71/2 deciliter water 21/2 deciliter azijn 5 eetlepels citroensap 6 blaadjes laurier 4 kruidnagels 20 peperkorrels, zwarte 8 citroenschijfjes

Opslaan
Konijn in mosterdsaus

800 – 1000 gr. konijnenbouten (of konijnendelen) 2 el grove mosterd (pittig) vloeibare boter 2 uien 1 tl gedroogde tijm 1 el bloem 250 cc witte wijn 2-3 el crème fraîche zout en peper

Opslaan
Stoofpot van konijn op hongaarse wijze (nyul pörkölt)

3 konijnruggen of een gans konijn. 1 grote vleestomaat. 2 uien of 1 ui en 1 sjalot. 1 paprika, mogelijk een Hongaarse spitse groene paprika of een rode Californische zoals hier gebruikt. 1 teentje look. peper en zout. weinig vetstof voor het aanbakken van het vlees en het fruiten van de peper en ui. weinig vetstof voor het aanbraden.

Opslaan
Konijn uit grootmoeders tijd

2 konijnen, elk ± 1 kilo 2 pakjes boter 1 pakje Diamantvet paar plakken vet spek in dobbelsteentjes gesneden kruidnagels zwarte peperbolletjes 1 zakje laurierbladen azijn uien

Opslaan
Konijn in marinade, wild

1 wild konijn, 1 l rode wijn, 4 el azijn, 4 el olijfolie, 1 glaasje cognac

Opslaan
Gebraden konijn op pasta

2 tamme konijnenbouten, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels olie, 25 gram boter

Opslaan
Konijn in mosterdsaus

zout, 2 el olie, 3 el hete mosterd, grof gemalen peper, 1 beker crème fraîche (200 g)

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Wild konijn met mosterdsaus

1 wild konijn schoongemaakt, zout, zwarte peper uit de molen, pittige kerriepoeder, 2 takjes verse tijm, 1 sjalotje gepeld, 1 knoflookteen gepeld, 35 gr. boter, 3 el olijfolie, 25 gr. bloem gezeefd, 4 el. droge sherry, 2el. zaanse mosterd, 1dl. kookroom, 1 dl. wildfond, 1 1/2 tl.verse tijmblaadjes, 1 flinke toef peterselie voor de garnering.

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Konijn met kaneel

4 konijnen bouten 6 uien 50 gr boter 2 eetl olijfolie 1 eetl azijn witte balsamico 1 koffie lepel kaneel 1 koffie lepel ras-el-hanout zout en peper 1 bouillon blokje

Als allereerste
Recept opslaan
Snel en gemakkelijk
Opslaan
Tam konijn

Tam konijn in stukken +/- 1500 gr verstegen inmaak kruiden 2 akjes 20 peperkorrels 10 kruitnagel 1/2 pakje croma 1/2 pakje room beter 500 ml wijn azijn wit rest groentebouillon honing duivelse mostert (bij de kaas boer of andere zaak te koop) peperkoek alles binder 5 uien grove gesneden 500 gr chapions 4 tenen knoflook peper zout

Opslaan

Zoeksuggesties

Heb je nog steeds honger?

We helpen je graag inspirerende en lekkere recepten te vinden. Heb je nog steeds niets gevonden, probeer het dan met de onderstaande knoppen.

Nieuwe recepten Toon alle nieuwe recepten
Willekeurige recepten Toon een willekeurig recept
De meeste opgeslagen Toon de meest opgeslagen recepten
Volrecepten.nl op Facebook

Nieuwsbrief


Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke week de meest populaire recepten rechtstreeks in je inbox.